Menü Bezárás

Jobb adni, mint kapni!

Egy mondat, amit már biztosan többször is hallhattunk, vagy olvashattunk, azonban az igazi mondanivalóját csak az évek múlásával tudtuk a legtöbben megérteni. Az ünnepi időszak közeledtével fontosnak tartjuk a CSR programok hirdetését, hiszen sajnos rengeteg olyan család él a világban, akiknek az év egyik legszebb időszakában is nélkülözniük kell. Jelenlegi cikkünk hangulata eltér a korábban megszokott bejegyzésekétől, azonban bízunk benne, hogy üzenetünk sok embertársunkhoz eljut.

 

Mit is jelent a CSR jelenléte egy szervezet életében?

A társadalmi felelősségvállalás, azaz CSR (corporate social responsibility) az Európai Bizottság definíciója szerint az olyan eljárásokat jelenti, ahol a cégek önkéntes alapon társadalmi és gazdasági szempontokat is beépítenek működésükbe. Gyakran említik együtt a fenntartható fejlődéssel, azaz a jólét hosszabb távú fennmaradását központba helyező, környezetileg és szociálisan érzékeny szemlélettel. A társadalmi felelősségvállalás Magyarországon elsősorban az olyan tevékenységeket foglalja magába, mint a jótékony célú adományozás, az önkéntesség vagy a környezetvédelmi célú lépések.

És hogy ez miért is fontos? A munkavállalók jó része, főleg a fiatalabbak szívesebben dolgoznak olyan cégnél, ahol a jótékony ügyekben való részvétel a mindennapos működés része. Az azonosulásra alkalmas értékek javítják a munkamorált és erősítik a munkahelyhez való kötődés érzését. Nagyobb kedvvel megy be az irodába (vagy ül le a gép elé) reggelenként az, aki úgy érzi, hogy a hely, ahol dolgozik etikus és érdemben hozzá is tesz valamit a világhoz.

A társadalmi felelősségvállalás példái közül néhány:

  • kórházak, iskolák támogatása
  •  iskolák létesítése
  •  hátrányos helyzetű, rászoruló emberek segítése
  •  alapítványok támogatása
  •  ösztöndíjak nyújtása
  •  véradás szervezése
  •  környezetvédelmi projektek segítése
  •  oktató kampányok készítése a fogyasztók számára.

 

Szeretnél te is adományozni? Vegyél részt az idei Cipősdoboz akcióban!

„A Baptista Szeretetszolgálat 2005 óta szervezi meg évről évre karácsonyi adománygyűjtő akcióját; a Cipősdoboz Akciót. A program célja, hogy minél több rászoruló gyermeket és családját karácsonyi meglepetésekkel segíthesse az adventi időszakban. Ennek érdekében szerte az országban több száz gyűjtőpont létesül, hogy a jótékonykodásra kész támogatókat fogadhassa, ajándékaikat összegyűjthesse.

Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt.”

Az akció november 24-től egészen december 18-ig tart, eddig van lehetőségetek leadni az elkészített adományokat a gyűjtőpontok egyikén. A mi cégünk biztosan részt vesz a programban!

bővebb információk: Cipősdoboz.hu