Menü Bezárás

A jövő irodái kutyabarátok

Miközben Magyarországon már majdnem minden második háztartásban van kutya, minden eddiginél többen szeretnék bevinni háziállatukat a munkahelyükre. A kutyabarát irodák számos előnnyel járnak nemcsak a háziállatok, hanem a gazdik és a cégek számára is.

A Mars összeállított egy listát a kutyabarát irodák legfontosabb előnyeiről, és arra ösztönöz más vállalatokat, hogy kövessék a példáját.

A OnePoll és a Banfield Pet Hospital (szintén a Mars része) által közösen végzett legutóbbi felmérés szerint a megkérdezett vezetők fele mondta, hogy tervezi, hogy engedélyezi a háziállatokat az irodában, 59% pedig azt, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítana azoknak a munkavállalóknak, akik otthonról szeretnének dolgozni háziállataikkal együtt. A felmérésből az is kiderült, hogy a Z generációs válaszadók 71%-a és az ezredfordulósok 48%-a kérte vagy tervezi kérni munkáltatóját, hogy hozzon létre állatbarát irodákat.

Milyen előnyei vannak a kutyabarát irodáknak?

Könnyebb kapcsolatok a munkatársak között; szorosabb közösségek, nagyobb termelékenység és általában véve kevesebb stressz - ez csak néhány azon egyértelmű előnyök közül, amelyekről a vállalatok beszámolhatnak az állatbarát irodák bevezetése után.

Hogyan néz ki egy modern állatbarát iroda?

A kutyabarát iroda kialakítása előtt néhány alapvető szempontot kell figyelembe venni: egyrészt a dolgozók egészségét, az esetleges allergiákat és jogi kérdéseket, másrészt a háziállatok alapvető szükségleteit.

"Az, hogy háziállatainkat behozhatjuk az irodába, hatalmas előny, amit a munkatársaink nagyra értékelnek. A háziállatok elősegítik a munkatársak közötti interakciót, jelenlétük enyhítheti a stresszt, és arra ösztönzi a munkatársakat, hogy rövid sétákat tegyenek az irodai munkaidő alatt, ami jót tesz az egészségüknek és a jólétüknek. A kutyákat szívesen látjuk a Mars irodákban, ugyanakkor figyelembe vesszük munkatársaink igényeit. Az e téren szerzett tapasztalatainknak köszönhetően olyan hatékony munkahelyi szabályokat tudtunk kialakítani, amelyek lehetővé teszik, hogy munkatársaink és háziállataink szimbiózisban éljenek" - mondta Daria Maslovskaya, a Mars P&O közép-európai igazgatója.

Egy modern, kutyabarát irodának mentesnek kell lennie minden olyan tárgytól, amely nem megfelelő vagy veszélyes egy kutya számára. A kutyák számára külön helyet kell biztosítani a játékra, és ideális esetben közel kell lennie egy parkhoz vagy zöld területhez, ahol a gazdik sétálni tudják kutyáikat.

Az új kutyákat fokozatosan kell bevezetni az irodába, és a személyzet közötti kommunikáció kulcsfontosságú ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát.

A Mars a Better Cities for Pets programján keresztül további ingyenes online eszközöket is kínál magánszemélyek, vállalkozások, irodák, éttermek, sőt repülőterek és városok számára, hogy állatbaráttá váljanak. Az online eszközök és útmutatók különböző helyzetekre vonatkozó tippeket tartalmaznak, kezdve attól, hogy hogyan készítsük elő otthonunkat egy újonnan befogadott háziállat érkezésére, egészen az állatbarát irodává válás alapvető lépéseitől.

Forrás: HRportál