Menü Bezárás

Hogyan segíthet a munkahely a mentális stabilitás megőrzésében válsághelyzetben?

A most már több mint két éve fenyegető egészségügyi, gazdasági és erkölcsi veszélyek jelentős hatással vannak a mentális stabilitásunkra. Egy olyan világban, ahol egy európai háború éhínséget okoz Afrikában, ahol egy világjárvány hetek alatt végigsöpört a Földön, és évekig visszhangzik, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a globális együttműködés gyengülése milyen veszélyt jelent kollektív jólétünkre.

 

Először is, a világjárvány megzavarta életünket, gazdaságunkat, és nem tudjuk, mikor ér véget, ami további zavarokat és egyenlőtlenségeket okoz az országok között. Másodszor, a háború: Oroszország ukrajnai inváziója, amely pusztító hatással van az ukrán gazdaságra, sokkoló hullámokat küld az egész világra. A háború gazdasági következményei gyorsan és messzire, a szomszédos országokra és azon túlra is átterjednek, és az egyenlőtlenségek további növekedésével fenyegetnek, nem beszélve a humanitárius katasztrófáról.Harmadszor, hosszú évek óta először az infláció a világ számos országában egyértelmű és jelenlévő gazdasági fenyegetést jelent, ami hatalmas visszaesést jelent a globális fellendülés számára.

Ezek a válságok komoly próbára teszik a megküzdési képességünket. És a közhangulaton felül most még fontosabb, hogy a munkahelyen is jól teljesítsünk. Alig hevertük ki a COVID bezárásokat követő változásokat, máris új kihívásokkal kell szembenéznünk.

Mi az, ami segít majd megbirkózni az előttünk álló kihívásokkal? Hogyan tudunk gyorsan alkalmazkodni az új helyzetekhez, és hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni belőlük? Hogyan kezeljük a rossz híreket rugalmassággal, bizalommal és pozitívan?

Szerencsére van egy aduászunk, amely segít nekünk a stabil mentalitás fenntartásában mind egyéni, mind vállalati szinten – a sport. A testmozgás mindenkinek jót tesz a mentális egészségének. A munkahelyi stressz olyan káros fizikai és érzelmi reakció, amely a munkahelyi elvárások és a munkavállaló képességei, erőforrásai és vágyai közötti eltérésből fakad.

A túlzott munkahelyi stressz hatásai sokrétűek: krónikus betegségekhez vezet, ami növeli a betegszabadságot, és növeli a munkavállalók pszichológiai terhelését is, ami a teljesítmény csökkenéséhez vezet. Ezzel szemben a sport javítja az általános egészségi állapotot, és számos egyéb előnye is van – nemcsak az izmokat erősíti, hanem megnyugtatja az elmét és javítja az általános közérzetet.

A pszichológiai előnyök közé tartoznak;

– segít csökkenteni a stresszt és segít kezelni azt: a testmozgás hatására a szervezetben endorfinok szabadulnak fel, olyan vegyi anyagok az agyban, amelyek enyhítik a fájdalmat és csökkentik a stresszhormonok, például a kortizol és az adrenalin szintjét,

– a napi 20-30 perc testmozgás nyugodtabbá teszi az embereket – ez a nyugalom a testmozgás után órákig tart,

– a fizikai aktivitás pozitív hatással van a munkahelyi stresszre – a sporttevékenységekben való részvétel alacsonyabb munkahelyi stresszhez és nagyobb munkahelyi elégedettséghez vezet.

Könnyebb együtt

A testmozgás pozitív hatásai mellett a vállalaton belüli közös sportolás a közösség és az összetartozás érzését is biztosítja. Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk egyedül, sokkal jobban tudjuk használni a problémamegoldó képességeinket. A csapatszellem segít a jó munkamorál kialakításában, ami nemcsak egyéni szinten, hanem vállalati szinten is érezteti hatását.

Hogyan segíthet a vállalat a munkavállalónak?

Van egy eszköz, amely pozitív hatással van a vállalati és a munkavállalói termelékenységre: a munkahelyi sportprogram.

A célzott munkahelyi sportprogram a leghatékonyabb eszköz a munkavállalók fittségének és egészségének fenntartására és javítására.

Az egyéni igényeknek megfelelően megszervezve javítja a kollégák mentális jólétét és ezáltal a teljesítményt.

A munkahelyi sportprogram segít csökkenteni a hiányzásokat és a fluktuációt (így a munkaerő-felvételi költségeket), míg a jól szervezett program hosszú távon javítja a munkavállalók teljesítményét, elkötelezettségét és nyereségét.

A fent említett gazdasági nehézségek közepette érthető módon mindenki inkább csökkenteni szeretné a költségeket, mintsem további kiadásokat generálni. Egy mérhető megtérüléssel rendelkező sportprogramot azonban bölcs befektetésnek kell tekinteni, mivel többszörös megtérülést biztosít (nemzetközi kutatások becslése szerint minden egyes, a munkavállalók egészségére költött euró után 2-4 euró megtérülést biztosít).

Hogyan?

A WHO technikai munkatársai által kidolgozott iránymutatások szerint minden sportprogram alapja a vezetőség elkötelezettsége: ha a vezetőség a munkavállalókról való gondoskodást ugyanolyan fontosnak tartja, mint a vállalati flotta kiszolgálását, akkor az egészségügyi programnak szilárd alapja van. Ekkor érdemes egy elkötelezett kollégákból álló csapatot felállítani a program megtervezésére és felügyeletére – ha nincsenek ilyen képzett kollégák házon belül, akkor a megfelelő elméleti és gyakorlati tudást a kiszervezés biztosíthatja. A dolgozói igények felmérésével növelhető a kollégák elégedettsége a programmal, és költséghatékonyabbá tehető. Magának a programnak változatosnak, változatosnak és élvezetesnek kell lennie. És ami az ország legigényesebb munkahelyein gyakran kimarad: a mérések. A felmérés eredményei megkönnyítik a célok és célkitűzések meghatározását, és mint minden más projekt esetében, a javulás ütemtervének kidolgozását és a befektetés megtérülésének mérését.

Mikor?

Ahogy az egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek, dietetikusok és oktatók javasolják: ma van a legjobb alkalom.

Forrás: HRBLOG.hu