Menü Bezárás

A legjobb ingyenes applikációk videóhíváshoz 2020-ban

A járványhelyzet miatt sok cég volt kénytelen egyik napról a másikra átállni otthoni munkavégzésre, akár jól bevált szoftverek ismerete nélkül is. Cikkünkben hozunk pár ingyenes használható videóhívásra is alkalmas applikációt.

A videóhívásra is alkalmas szoftverek ismerete nem csak az interjúztaztás során jöhetnek jól, hiszen remekül helyettesíthetőek vele – ha nem is maximálisan – az irodából mostanra már biztosan hiányzó konyhai találkozók, kávészünetek, de használhatjuk őket a megszokott hanghívás helyett meetingek megtartásakor is. Ha több a résztvevő, kifejezetten ajánlott videó konferenciahívásokat tartani, hiszen sokkal jobban odafigyel minden résztvevő a beszélgetésre, ha nem csak hallja, de látja is a többieket.

Messenger, Viber és Whatsapp

A Facebook hosszú évek óta külön kezeli a Messengert, így az meglévő Facebook account nélkül is használható. Nem kifejezetten üzleti igényekre lett ugyan kialakítva, de kisebb vállalkozások esetén abszolút megállhatja a helyét. Bizonyos leírások szerint a Messenger 50 főt tud kezelni egy videóhívásban, saját tapasztalataink szerint azonban 6-8 fő felett már kényelmetlen a használata. Hasonló alapokkal rendelkezik a Viber és a Whatsapp is, mindkettő alkalmas videóhívások indítására is. Előbbi applikáció 5, utóbbi pedig 8 főben maximalizálja a résztvevők számát videóhívás esetén.

Google Hangouts Meet

A Google első körben a G Suite és a G Suite for Education szolgáltatást használóknak tette ingyenessé a Google Hangpouts Meet használatát, de április végétől ez már minden egyes egyéni felhasználónak is ingyenessé vált. Semmi más nem kell tehát hozzá, csak egy Google fiók, ha igazán kényelmessé akarjuk tenni a használatát, akkor mobiltelefonunkra is letölthetjük a klienst, de böngészős felületen is kényelmesen használható. Az ingyenes változatban maximum 100 fő vehet részt a videóhívásokban, de a G Suite és a G Suite for Education előfizetők számára ez a szám 250 főt tesz ki. Amellett, hogy akár full HD minőségben láthatjuk és hallhatjuk egymást, olyan funkciókat is elérhetünk, mint a teljes képernyős, nagyfelbontású képernyőmegosztás, a valós idejű feliratozás (ami egyelőre magyar nyelven nem elérhető).  Könnyű a beszélgetéshez való kapcsolódás, hiszen ezt akár egy naptár eseményből, vagy e-mail meghívóból is meg tudjuk tenni. Plusz előny, hogy a Google Meet tartalmaz képernyőmegosztás funkciót is, ami jól jöhet egy-egy meeting során.

Skype

A Skype nagy előnye, hogy bármilyen eszközre telepíthető, számítógépen és telefonon egyaránt könnyen használható, mind Android, mind pedig iOS termékeken. Hátránya lehet, hogy külön Microsoft fiókot kell létrehoznunk a használatához. Maximum 50 főt bír el, viszont képes videórögzítésre.

Slack

A Slack kicsit eltér az eddig tárgyalt szoftverektől, hiszen ez nem csak egy csevegésre alkalmas platform, hanem egy átmenet a munkahelyi chat és e-mail szolgáltatás között. Csevegésre is alkalmas tehát, de meg tudunk osztani egymással dokumentumokat, képeket – akár Dropbox fiókunkból is. Hozzárendelhetjük a Google Calendarunkat, akár Trello-s jegyzeteinket, de közösen szerkeszthető dokumentumokat és jegyzeteket is létre tudunk hozni. A csevegést megkönnyíti a hashtag-ek használata, így jelölhetjük azokat, akik szintén a mi projektünkön dolgoznak, így téve könnyen elkülöníthetővé a csevegéseket. A Slack-nek az alapverziója ingyenes, de ez legfeljebb tízezer darab üzenetet tud tárolni az egyes accountokon, illetve az integrálható rendszerek körét is korlátozza. A Slack videóhívás közben szintén képes a képernyő megosztására, teljesen személyre szabható és könnyen kezelhető felülettel rendelkezik.

 

Forrás:

https://www.pocket-lint.com/apps/buyers-guides/131512-video-calling-apps